ΙΑΚΕΝΤΡΟ

Εξωσωματική γονιμοποίηση

ΑΡΧΙΚΗ / / Εξωσωματική γονιμοποίηση

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Με τον όρο αυτό ενοούμε τη γονιμοποίηση των γαμετών (ωαρίου και σπερματοωαρίου) που συμβαίνει εκτός του σώματος, στο εργαστήριο.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση γίνεται όταν έχουν αποτύχει άλλες μεθοδολογίες, όταν υπάρχει ανεξήγητη υπογονιμότητα ή άλλες καταστάσεις όπως έμφραξη σαλπίγγων, βαριά ενδομητρίωση, διαταραχές που αφορούν στο σπέρμα.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους: 

  • Σε φυσικό κύκλο
  • Με πρόκληση ωοθηλακιορρηξίας (τροποποιημένη διέγερση, κλασική διέγερση)
  • Με ωρίμανση των ωαρίων στο εργαστήριο (IVM)

Οι εξετάσεις και τα χαρτιά που χρειάζονται είναι τα ίδια με τη σπερματέγχυση.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ποια είναι η καλύτερη μεθοδολογία για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητάς μου;

Δεν υπάρχει “καλύτερη” ή “χειρότερη” μεθοδολογία, υπάρχει εξατομικευμένη αντιμετώπιση του εκάστοτε προβλήματος. Αν θα χρησιμοποιηθεί, δηλαδή, βραχύ ή μακρύ πρωτόκολλο, αν έχει νόημα ο φυσικός κύκλος (εξωσωματική χωρίς φάρμακα) ή εάν πρέπει να συζητηθεί η δωρεά γενετικού υλικού.

Τώρα που θα κάνω εξωσωματική, θα αποκτήσω οπωσδήποτε παιδί, σωστά;

Η Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (Σπερματέγχυση, Κλασική Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Φυσικός Κύκλος, Δωρεά Γενετικού Υλικού) είναι μία προσπάθεια που κάνουμε για να αυξήσουμε τα πολύ χαμηλά ποσοστά που έχει το ζευγάρι. Επομένως, όσο πιο πολύ αυξήσουμε τα ποσοστά, τόσο πιο κοντά φτάνουμε στον στόχο μας, αρκεί να κατανοήσει το ζευγάρι ποια είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία.